ALMIR JAZVIN

ALMIR JAZVIN

CEO I PREVENT GRUPACIJA

REGIONALNO POVEZIVANJE


Almir Jazvin vodeći je menadžer u ASA Preventu, gde radi poslednjih 13 godina. Hercegovac je koji je akademsko obrazovanje stekao u SAD-u i Velikoj Britaniji, a poslovnu karijeru više od 20 godina gradi u BiH, Hrvatskoj, Nemačkoj i drugim evropskim zemljama. Angažovan je od 2008. godine, otkad je započeo značajan rast kompanije. Taj rast je rezultirao otvaranjem skoro 1.000 novih radnih mesta na godišnjem nivou u ovih nekoliko država.

Jazvin je kompaniji doneo znanje u finansijama koje je bilo nužno za održavanje kompanije u vremenima njenog značajnog rasta i širenja. Tako da je Prevent dosegnuo 10.000 radnih mesta u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji, a ukupno 14.000 radnih mesta širom sveta.

 

Prevent najveća je proizvodna kompanija u BiH i među vodećima u Jugoistočnoj Evropi. Globalni jeproizvođač automobilskih delova i komponenti, nameštaja, obuće, zaštitne opreme, konfekcije i brodova. Kompanija je u vlasništvu porodice Hastor. U Hrvatskoj je vlasnik Salona grupe u sklopu koje proizvodi poznate jedrilice Salona. Kompanija je danas uvrštena u 100 vodećih proizvodnih kompanija u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi. Osim u državama regiona, posluje u Rumuniji, Mađarskoj, Austriji, Nemačkoj, Španiji, Holandiji, Maroku, SAD-u, Nigeriji...

Izvor: Jutarnji.hr

Agenda