Ana Govedarica

Ana Govedarica

general manager
ROCHE SERBIA

O GOVORNIKU

Dr Ana Govedarica diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu i specijalista je ginekologije i akušerstva. Dodatno obrazovanje sticala je u prestižnim evropskim školama - INSEAD i London Business School.

Ana se pridružila kompaniji Roche 1994. godine. Tokom svog rada u kompaniji dobila je brojne međunarodne nagrade za uspešno završene projekte. Razvoj talenata je uvek bio u njenom fokusu, ona prepoznaje i podržava sveže ideje i startup način razmišljanja. Od 2011. Ana je na mestu generalnog direktora Roche Srbija. Zahvaljujući saradnji sa skoro svim stubovima srpskog zdravstvenog sistema, intenzivno radi na unapređivanju zdravstvenog ekosistema i aktivna je članica nekoliko poslovnih i strukovnih udruženja: INOVIA (Udruženje proizvođača inovativnih lekova) - predsednica upravnog odbora, SSCC (Švajcarska privredna komora Srbije) - potpredsednik, , FIC (Savet stranih investitora), NALED (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) - jedan od osnivača Inicijative za zdravstvenu zaštitu ...

Ponosna je supruga i majka dva sina.

O KOMPANIJI

Roche ima pionirsku ulogu u unapređenju nauke radi poboljšanja života ljudi. Kombinovana snaga farmaceutskih proizvoda i dijagnostike učinile su Roche vodećom kompanijom u personalizovanoj medicini - strategiji koja za cilj ima prilagođavanje lečenja svakom pacijentu ponaosob na najbolji mogući način.

Roche je najveća svetska biotehnološka kompanija sa lekovima pretežno zastupljenim u onkologiji, imunologiji, zaraznim bolestima, oftalmologiji i bolestima centralnog nervnog sistema. Roche je takođe svetski lider u in vitro dijagnostici i dijagnostici karcinoma iz tkivnog uzorka, kao i brizi u lečenju dijabetesa.

Osnovan 1896. godine, Roche radi na unapredjenju prevencije, dijagnostike i lečenja bolesti i na taj način nudi održiv doprinos društvu. Kompanija ima cilj da poboljša dostupnost inovativne medicine pacijentima.

Više od trideset lekova koje je razvila kompanija Roche uključeno je u Listu esencijalnih lekova Svetske zdravstvene organizacije, među kojima su spasonosni antibiotici, antimalarici i lekovi za lečenje malignih bolesti.

Roche grupacija sa sedištem u Baselu, Švajcarska, aktivna je u preko 100 zemalja i u 2019. zapošljavala je oko 98.000 ljudi širom sveta. U 2019. godini Roche je uložio 11,7 milijardi CHF u istraživanje i razvoj i zabeležio prodaju od 61,5 milijardi CHF. Genentech, iz Sjedinjenih Američkih Država, je član Roche grupe. Roche je većinski akcionar kompanije Chugai Pharmaceutical, Japan. Za više informacija posetite www.roche.com.

Agenda

  • GOLD SPONSOR
  • Ana Govedarica
    general manager
    Roche Serbia