Dr. Vesna Maraš

Dr. Vesna Maraš

Direktorka razvoja
13. Jul - Plantaže

Više od pola veka, crnogorska kompanija 13. Jul – Plantaže predstavlja jednog od najvećih i najznačajnijih proizvođača grožđa, vina i lozove rakije u Jugoistočnoj Evropi, u čijem posedu se nalazi jedinstven vinograd u jednom kompleksu, impresivne površine od oko 2.300 hektara. Danas, Plantaže godišnje proizvode oko 22 miliona kilograma grožđa, plasirajući više od 16 miliona flaširanih proizvoda u preko 40 zemalja sveta.

Kompanija kao jedna od najuspješnijih crnogorskih kompanija čuva hiljadugodišnju crnogorsku tradiciju vinogradarstva i vinarstva, najveću pažnju posvećujući upravo crnogorskim autohtonim sortama vinove loze i autentičnom crnogorskom vinu, u kome se ogleda crnogorska kultura i duh jedinstvenog podneblja smeštenog između mora i planina. Ta strast ne posustaje ni poslije pola veka.

Plantaže su prepoznatljive po autentičnim vinima od autohtonih sorti vinove loze. Vina Plantaže razlikuju se od drugih, jer nastaju na posebnom mestu i samo u jednom vinogradu. Od svega što postoji, kažu, vreme je najdragocenije. I za vino vreme je veoma važno. Vreme kada se proizvodi grožđe i prerađuje u vino. Vreme kada se vino čuva, neguje. Vreme kada vino sazri. Više od pola veka Plantaže sve svoje vreme poklanjaju grožđu i vinu. Zbog toga Plantaže zauzimaju poziciju regionalnog lidera u ovoj oblasti i s punim pravom ističu da ako je u vinu istina, Plantaže su kompanija kojoj se veruje.

Agenda

  • PLATINUM SPONSOR
  • Više od pola veka, crnogorska kompanija 13. Jul – Plantaže predstavlja jednog od najvećih i najznačajnijih proizvođača grožđa, vina i lozove rakije u Jugoistočnoj Evropi, u čijem posedu se nalazi jedinstven vinograd u jednom kompleksu, impresivne površine od oko 2.300 hektara. Danas, Plantaže godišnje proizvode oko 22 miliona kilograma grožđa, plasirajući više od 16 miliona flaširanih proizvoda u preko 40 zemalja sveta.

    Dr. Vesna Maraš
    Direktorka Sektora razvoja

    13. Jul - Plantaže