Gérard Kuperfarb

Gérard Kuperfarb

Executive Committee
LAFARGEHOLCIM

O govorniku: Gérard Kuperfarb je bivši član Izvršnog odbora LafargeHolcim. Diplomirao je na École Nationale Supérieure des Mines u Nansiju u Francuskoj, a magistarski rad odbranio je na École Nationale Supérieure des Mines u Parizu.
Karijeru je započeo 1983. godine kao inženjer u Centre de Mise en Forme des Matériaux (CEMEF), pre nego što se 1986. godine pridružio grupaciji Ciba, gde je obavljao funkcije u prodaji i marketigu. Godine 1989. pridružio se strateškoj konsultantskoj firmi sa sedištem u Briselu i Parizu.

Kompaniji Lafarge se pridružio 1992. godine kao direktor marketinga za poslovanje sa vatrostalnim materijalima, a zatim je postao potpredsednik za strategiju u Lafarge Specialty Materials. Godine 1996. postao je potpredsednik Readymix concrete strategy u Parizu.
Za potpredsednika/generalnog direktora za poslovanje sa agregatima i betonom u Ontariju (Kanada) imenovan je 1998. godine, a nakon toga je predvodio grupaciju Lafarge Construction Materials u Severnoj Americi. Gerard Kuperfarb je bio član odbora LafargeHolcim fondacije za održivu izgradnju od jula 2015. do 2017. godine

O kompaniji: LafargeHolcim posluje u sedamdesetak zemalja i fokusira se na građevinski materijal. LafargeHolcim je globalni partner za velike infrastrukturne projekte - puteve, rudnike, luke, brane, data centre, stadione, vetroparkove ili elektrane, odnosno investicije koje zahtevaju velika ulaganja. Grupa zapošljava oko 72.000 ljudi širom sveta, a 2019. ostvarili su neto prodaju od 26,7 milijardi CHF.

Agenda

  • PREZENTACIJA
  • Gérard Kuperfarb
    former Member of the Executive Committee - responsible for Growth & Innovation
    LafargeHolcim