Ivan Ostojić

Ivan Ostojić

partner
McKinsey & Company, Cirih, Švajcarska

Ekonomske perspektive sveta u svetlu ubrzanog tehnološkog razvoja u post-COVID svetu i implikacije za jugoistočnu Evropu i Zapadni Balkan

O PREZENTACIJI
Osim nekoliko zemalja u Aziji (uključujući i dve najveće, Kinu i Indiju) i u Africi, sve ostale države sveta ovu godinu završiće u manjoj ili većoj recesiji. Međunarodni monetarni fond u najnovijoj, oktobarskoj prognozi procenjuje da će se pad BDP-a u Evropi kretati u rasponu od 1,8 odsto u Litvaniji do čak 12,8 odsto u Španiji. Kakve su to ekonomske perspektive sveta u svetlu ubrzanog tehnološkog razvoja u post-COVID svetu i implikacije za jugoistočnu Evropu i Zapadni Balkan?
_

O PREDAVAČU
Ivan Ostojić je predvodnik McKinsey-jev inovativnog rada u Evropi, Bliskom Istoku i Africi, gde savetuje klijente iz različitih sektora o strateškim poslovnim modelima i organizacionim pristupima koji pokreću inovacije. Njegova stručnost posebno se ogleda u korišćenju digitalnih rešenja i napredne analitike.
Pre nego što se pridružio kompaniji McKinsey timu, proveo je šest godina kao istraživač, radeći na ispitivanju neurološke i hormonalne regulacije starenja i životnog veka.
Obrazovanje je sticao u nekoliko institucija: FMI, University of Basel - PhD, biohemija i molekularna biologija; ETH Zurich, Swiss Federal Institute of Technology - MSc, menadžment, tehnologija i ekonomija i Univerzitet u Beogradu - MSc, molekularna biologija, fiziologija.

-

O KOMPANIJI
McKinsey & Company je globalna konsultantska kuća koja sarađuje sa vodećim preduzećima, državnim institucijama, nevladinim i neprofitnim organizacijama. Stručnjaci kompanije dugoročno rade sa klijentima sa ciljem da pomognu razvoj veština zaposlenih, optimizuju proizvodnju i primene nove radne metode.
Kompanija je prisutna u 133 grada i 67 zemalja širom sveta i, između ostalog, radi za 93 od 100 najvećih globalnih korporacija. Tim ove kompanije čini više od 30.000 zaposlenih, koji pričaju više od 130 različitih jezika. Od 2016. godine, McKinsey & Company je uključena u više od 90 projekata u regionu Jugoistočne Evrope, a te godine je otvorena i srpska kancelarija.

Agenda

  • PREZENTACIJA
  • Ekonomske perspektive sveta u svetlu ubrzanog tehnološkog razvoja u post-COVID svetu i implikacije za jugoistočnu Evropu i Zapadni Balkan

    Ivan Ostojić
    Partner

    McKinsey & Company
    Cirih, Švajcarska