Robert Yahav

Robert Yahav

CEO
BIG CEE Srbija

Razvoj nekretnina kao snažan motor ekonomije

O GOVORNIKU

Gospodin Yahav ima preko 25 godina iskustva u vođenju i razvoju međunarodnih kompanija i projekata u CEE regionu, dok u regionu Balkana i Srbije posluje od 2007. godine.

Robert Yahav je na celu grupe BIG CEE, najveće realestate kompanije u Srbiji koja upravlja sa više od 350.000 kvadrata šoping centara, poslovnih prostora, logističkih centara i rezidencijalnih objekata.

BIG CEE SRBIJA je deo grupe BIG Shopping Centers iz Izraela, koja trenutno poseduje i upravlja sa 59 aktivnih tržnih centara širom sveta, uključujući 25 tržnih centara u Izraelu, 27 u SAD i 7 u Srbiji.

Grupa BIG Shopping Centers Izrael proširila se na tržište Srbije 2008. godine osnivanjem kancelarije u Beogradu.  Ogranak BIG CEE osnovan je sa ciljem razvoja tržnih centara u Srbiji, jednog od najbrže rastućih tržišta centralne i istočne Evrope.  Prema dugoročnoj strategiji, osnovni fokus kompanije BIG CEE je razvoj i upravljanje centrima u sopstvenom vlasništvu.

Od 2016. kompanija je započela sa ulaganjem i u projekte mešovite namene, uključujući stambene i poslovne centre.

Budući planovi BIG CEE gupe fokusirani su na akvizicije logističkih centara, investiranje u poslovne centre, kao i u tržne centre manjih formata.

BIG CEE u Srbiji ima u vlasništvu i upravlja sa:

-              7 tržnih centara ukupne bruto površine 202.000 kvadrata u 5 gradova: Beograd, Novi Sad, Indjija, Zrenjanin, Pančevo

-              Zemljištem za buduće projekte površine 200.000 kvadrata

-              2 logistička centra

-              1 stambenim i 1 poslovnim centrom u izgradnji

Ukupna vrednost kompanije je preko 500 miliona EUR.

www.big-cee.com

Agenda

  • GOLD SPONSOR
  • Razvoj nekretnina kao snažan motor ekonomije

    Robert Yahav
    CEO
    BIG CEE Srbija

    razgovor vodi Anica Telesković, konferansije, ekonomski novinar (RTS)