Ronald Seeliger

Ronald Seeliger

CEO | Hemofarm Group

Dr Ronald Zeliger je od 2012. godine glavni izvršni direktor Hemofarm grupe – vodeće farmaceutske kompanije u Srbiji i regionu, najvećeg izvoznika lekova i jednog od 10 najvećih izvoznika u Srbiji.

Dr Zeliger je diplomirao na Tehničkom univerzitetu u Berlinu. Pohađao je Londonsku školu ekonomije i poslovnu školu IMD u Lozani. Doktorirao je na tezi „Procesno orijentisan kontroling za medijske kompanije“. Karijeru je nastavio u biznisu kao član menadžmenta velikih industrijskih sistema u Evropi, Australiji i Aziji. Dr Seeliger je takođe bio direktor kontrolinga u Formuli 1.

Hemofarm je član STADA grupe, jednog od vodećih evropskih i nemačkih proizvođača generičkih lekova, a dr Zeliger nadgleda poslovanje ove kompanije u zemljama Zapadnog Balkana. Njegov ključni poslovni zadatak, na čelu Hemofarm grupe, jeste da unapredi ne samo performanse i portfolio kompanije, već i poziciju srpske podružnice STADA grupe na srpskom, regionalnom i globalnom farmaceutskom tržištu.

Pored vodeće i najveće farmaceutske kompanije u Srbiji, Ronald Seeliger je i član odbora Saveta stranih investitora, Privredne komore Srbije i AmCham Serbia.

Agenda