ALEKSANDAR GRAŠIĆ

ALEKSANDAR GRAŠIĆ

OSNIVAČ | OUTLIERS

O govorniku


Aleksandar Grašić je osnivač edukativne platforme Outliers koja ima za cilj da zaposleni unaprede svoju produktivnost u analizi podataka, a kompanije i preduzetnici da donose odluke i povećaju profitabilnost na osnovu podataka, a ne osećaja. Doprineo je do sada da preko 6.000 zaposlenih iz preko 100 kompanija unapredi svoje data analytics timove.

Grašić je aktivan i na društvenim mrežama pod pseudonimom @excel.grasic gde je okupio zajednicu od preko 200.000 članova sa kojima svakodnevno deli savete za rad u oblasti analize podataka. Dvostruki je dobitnik titule Microsoft MVP (Most Valuable Professional) za doprinos zajednici u oblasti Microsoft 365 Apps & Services. Prepoznat je kao jedan je od samo 3.000 Microsoft MVP koji su eksperti u svojim oblastima, a jedini je u Srbiji u ovoj katergoriji. Kao Microsoft ambasador usko saradjuje sa Microsoft timovima na lansiranju inovacija.

Pre pokretanja platforme Outliers bio je zaposlen fintech industriji u kompaniji BlackRock i bavio se automatizacijom finansijskog izveštavanja korišćenjem mašinskog učenja, veštačke inteligencije i NLP za investicione fondove, kao i unapređenjem poslovnih procesa u kompaniji od 20.000 zaposlenih i upravljanjem 9 triliona dolara kapitala.

Sticao je profesionalno iskustvo u industriji mobilnog bankarstva radeći u Telenor banci, u telekomunikacijama radeći na poziciji analitičara u Telenoru kao i data science projektima Republičkog zavoda za statistiku.

Takodje, Aleksandar je svoje znanje prenosio studentima na poziciji predavača na Ekonomskom fakultetu u Beogradu kroz predmete o ekonomiji, statistici i informatici.

Danas je posvećen preduzetnišvu i doprinosu razvoja usavršavanja profesionalaca u oblasti analize podataka. Član je upravnog odbora Udruženja mladih privrednika Srbije čime daje svoj doprinos razvoju preduzetništva u Srbiji i na Balkanu, kao i Srpske asocijacije menadžera i Srpskog društva veštačke inteligencije (Serbian AI Society).

Agenda