EMIL TEDESCHI

EMIL TEDESCHI

PREDSEDNIK UPRAVE | ATLANTIC GRUPA

Emil Tedeschi je predsednik Uprave Atlantic Grupe, vodećeg prehrambenog proizvođača i distributera u jugoistočnoj Europi. Osnivač je i većinski vlasnik kompanije koja se od 1991. godine razvila iz lokalnog distributera u jedan od najvećih i najdinamičnijih poslovnih sistema u regionu.

Tokom karijere Emil Tedeschi je za profesionalna ostvarenja, rezultate, ali i širi doprinos razvoju privrede primio brojna priznanja struke i medija. U 2002. proglašen je menadžerom godine prema izboru Hrvatskog udruženja menadžera CROMA, a 2005. i prema izboru poslovnog časopisa Privredni vjesnik. Takođe, 2006. i 2008. godine je, prema izboru stručnog žirija Kapital Networka - prve poslovne televizije u regonu, nagrađen kao privrednik godine. U 2010. Emil Tedeschi je primio nagradu “Večernjakov pečat” kao privrednik godine u regionu jugoistočne Europe, te državno odlikovanje Predsednika Republike za posebne zasluge u privredi.

Učestvovanjem u radu ključnih tela u procesu pridruživanja EU, Emil Tedeschi je bio aktivno uključen u proces približavanja Hrvatske Europskoj uniji i standardima koje članstvo podrazumeva. Bio je član Gospodarsko-socijalnog vijeća (Privredno-socijalno veće), a od 2005.-2007. bio je predsednik Hrvatske udruge poslodavaca (Hrvatskog udruženja poslodavaca), čiji je aktivan član od njenog osnivanja. Takođe, član je Trilateralne komisije, Dekanovog Saveta na Harvard Kennedy School, INSEAD Alumni udruženja, Programskog veća Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, Poslovnog saveta Ekonomskog fakulteta u Ljubljani te Saveta Sveučilišta u Rijeci. Počasni je konzul Irske u Republici Hrvatskoj.

Kao uspešan privrednik, Emil Tedeschi je čest gost predavač na istaknutim međunarodnim konferencijama te nizu uglednih poslovnih škola kao što su Harvard Business School,  Fuqua School of Business na Univerzitetu Duke, New York University, University of Michigan, London School of Business, INSEAD, Vienna University, IEDC - Bled School of Management. Aktivno učestvuje u temama i projektima koji doprinose razvoju ne samo privrednog, nego i društvenog i kulturnog razvoja u regionu. Za dugogodišnju podršku razvoju Sarajevo film festivala 2011. je nagrađen počasnim »Srcem Sarajeva«.

Agenda