Katarina Urošević

Katarina Urošević

Chief Of Staff and Director of Corporate Communications | HTEC Group

Katarina Urošević je diplomirala fiziku na Univerzitetu Prinston, a danas je šef osoblja i direktor komunikacija u HTEC Grupi. Osim što obezbeđuje nesmetano poslovanje kompanije, Katarina je zadužena za upravljanje portfoliom naloga i vođenje niza horizontalnih inicijativa u odeljenjima. Pridružila se HTEC-u sa 13 godina iskustva u nauci, tehnologiji i inovacijama i vođenju razvojnih projekata u okviru međunarodnih organizacija. Dok je bila u Vladi, kao savetnik zamenika ministra za nauku, radila je na reformama istraživačkog sektora, razvoju istraživačke infrastrukture, obezbeđivanju međunarodnog finansiranja i uspostavljanju prvih finansijskih instrumenata za inovativne start-apove i saradnju poslovno-akademske zajednice. Takođe je radila za OECD u Parizu kao politički analitičar i menadžer projekata u jugoistočnoj Evropi i skoro pet godina je bila konsultant Svetske banke za projekte na Balkanu i Šri Lanki.


HTEC Group

HTEC Group je globalna kompanija za konsalting, softverski inženjering i razvoj digitalnih proizvoda koja osnažuje neke od najboljih svetskih kompanija visoke tehnologije i globalna preduzeća sa inovativnim dizajnom proizvoda i inženjerskim uslugama.
HTEC Grupa je osnovana 2008. godine u Beogradu, Srbija, a danas ima globalno sedište u San Francisku. Sa kancelarijama za konsultantske usluge, inovacije i dizajn proizvoda u Silicijumskoj dolini, Njujorku, Londonu i u svojim razvojnim centrima u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, HTEC kombinuje razmišljanje o dizajnu zasnovanom na Silicijumskoj dolini sa inženjerskim talentima kako bi podržao globalne klijente sa kompletnim razvojem digitalnih proizvoda, od strategije i konceptualizacije do dizajna digitalnih proizvoda i agilnog inženjeringa na nivou. Sveukupno, kompanija je prisutna na 29 lokacija u 12 zemalja, zapošljavajući više od 2.000 profesionalaca sa ogromnom stručnošću u mnoštvu domena, uključujući zdravstvo, maloprodaju, transport i pametnu mobilnost, logistiku, FinTech, zelenu energiju, medije i duboku tehnologiju.

Agenda