KSENIJA KARIĆ

KSENIJA KARIĆ

CEO | SCHNEIDER ELECTRIC

O govorniku


Na poziciju direktora kompanije Schneider Electric Srbija i Crna Gora, Ksenija je došla nakon više od 15 godina iskustva i stručnosti stečenih u radu na različitim liderskim pozicijama. Po završetku studija ekonomije na Nothingham fakultetu u Velikoj Britaniji, svoju karijeru počela je da gradi kao SAP konsultant, a nakon nekoliko godina u IT biznisu, svoje iskustvo nadograđuje radeći u nekim od najvećih kompanija iz oblasti energetike. Vodila je i sa svojim timom razvijala projekte u energetici, najviše iz domena nafte i gasa u poslednjih nekoliko godina.

Svojim zalaganjem i ličnim primerom doprinela afirmaciji žena u STEM-u. Predsednik Komiteta za energetiku i član Upravnog Odmora u Američkoj privrednoj komori u Srbiji (AmCham).

Majka troje dece.

 

Schneider Electric


Schneider Electric posluje u više od 100 zemalja širom sveta i zapošljava oko 135.000 ljudi. Njihovi proizvodi se koriste u različitim sektorima, uključujući industriju, građevinarstvo, infrastrukturu, energetiku, automatizaciju i IT. Kompanija nudi različita rešenja za povećanje energetske efikasnosti, uključujući sisteme za upravljanje energijom, solarnu i vetroenergiju, kao i rešenja za pametne zgrade.

Agenda