LUKA ANIČIN

LUKA ANIČIN

| MACHINE LEARNING & DATA CONSULTANT

O govorniku


Luka Aničin je priznat stručnjak u oblasti mašinskog učenja i veštačke inteligencije sa preko 6 godina iskustva. Google Developers ga je prepoznao kao jednog od 150 vodećih svetskih stručnjaka u oblasti mašinskog učenja. Ima međunarodno iskustvo, radeći na projektima koji sežu od optimizacije električne mreže za Evropsku uniju do vođenja tima za mašinsko učenje u Photomath-u, gde je sa svojim timom radio na algoritmi za OCR - sada korišćeni od strane više od 300 miliona studenata širom sveta.

Godine 2018. osnovao je edukativni biznis koji trenutno broji preko 350.000 studenata na globalnom nivou. Pored online edukacija, Lukin edukativni biznis radi i sa kompanijama direktno, gde neki od njegovih klijenata uključuju velike kompanije kao što su Dell, Workday, Intuit i Volvo. Osim toga, Aničin je uspešno prodao startup u oblasti veštačke inteligencije.

Pored edukativnog biznisa, Luka Aničin je osnivač konsultantske firme specijalizovane za strategiju podataka i rešenja u oblasti AI. Samo u 2023. godini, njegova konsultantska firma generisala je preko 20 miliona dolara za njegove klijente.

Lukina raznovrsna karijera svedoči o njegovoj posvećenosti napretku tehnologije veštačke inteligencije i njenoj praktičnoj primeni. Nastavlja da pruža značajan doprinos industriji, dok istovremeno podstiče razvoj sledeće generacije lidera u tehnologiji.

Agenda