MIKE MICHEL

MIKE MICHEL

CEO | YETTEL SRBIJA

O govorniku


Majk Mišel (Mike Michel) je generalni direktor Yettela Srbija (ranije Telenor Srbija) i predsednik Saveta stranih investitora. Stupio je na dužnost generalnog direktora kompanije 8. oktobra 2018. godine. Pre nego što se pridružio kompaniji, bio je na poziciji izvršnog direktora marketinga u telekomunikacionoj kompaniji Banglalink u Bangladešu. Takođe, Mišel je bio izvršni direktor marketinga u Yettelu Mađarska, (ranije Telenor Mađarska), i potpredsednik upravljanja brendovima u Telenor grupi u Norveškoj.

Mišel poseduje više od dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama u globalnim telekomunikacionim kompanijama u regionu, Severnoj Americi i Aziji. Radio je na različitim rukovodećim pozicijama u Češkoj, Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj. U Srbiji i Crnoj Gori proveo je pet godina, tokom kojih je vodio timove u oblasti komercijale i biznisa.

Diplomirao je ekonomiju na kanadskom univerzitetu “Sajmon Frejzer”

 

Yettel


Yettel je novi telekomunikacioni brend PPF Telekom Grupe, predstavljen 2022. godine u Bugarskoj, Mađarskoj i Srbiji. Pruža digitalne usluge i povezanost, sa fokusom na korisnike i jednostavnom misijom: pomoći im da pronađu svoj balans.

Yettel, deo PPF Telekom Grupe, ima skoro tri miliona korisnika u Srbiji i do marta 2022. godine poslovao je pod imenom Telenor Srbija. Kompanija je prisutna na tržištu od 2006. godine i trenutno zapošljava više od 1550 ljudi. Ima bogatu ponudu digitalnih i fiksnih usluga, mobilne i dodatne opreme na više od 130 prodajnih mesta širom zemlje.

Yettel pokriva celu teritoriju Srbije brzim internetom. Prvi je operator koji je pokrenuo 5G testno okruženje u Srbiji. Yettel nudi kreativna, inovativna i jednostavna rešenja za korisnike na mobilnom i fiksnom tržištu, a 2021. godine lansiran je Hipernet sa najboljim internetom i digitalnom televizijom za celo domaćinstvo.

Tokom 2023. godine, kontrolni udeo u PPF Telekom grupi u Srbiji, Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj je kupila kompanija iz Abu Dabija Emirates Telecommunications za oko 2 milijarde evra. Ovim ugovorom je kompanija iz Emirata preuzela kontrolni udeo u uslužnim i infrastrukturnim kompanijama u navedenim zemljama, sa izuzetkom Mađarske.

Agenda