MILAN BEKO

MILAN BEKO

BIZNISMEN

HARD TALK sa Milanom Bekom
jedan na jedan

razgovor vodi: Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik, NIN


Rođen 1961. u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci. Karijeru je započeo u marketinškoj agenciji Spectra, zajedničkom preduzeću osnovanom sa agencijom Oglilvy & Mother. Godine 1991, osniva Dibek, spoljno-trgovinsko preduzeće, koje je u to vreme bilo jedno od vodećih u regionu, u domenu robe široke potrošnje.

Od 1997. do 2000. je radio u Vladi Republike Srbije kao ministar za privatizaciju i ekonomsku transformaciju, potom ministar za stratešku privatizaciju. U Saveznoj vladi bio ministar za privredu i Izvršni predsednik Upravnog odbora Grupe Zastava Kragujevac.

Posle petogodišnjeg upravljanja kompanijom Ross South East, investicione grupe za trgovinu, investiranje i bankarstvo, pridružio se investicionom fondu Salford & Danube Foods Group, prvo kao menadžer za restrukturiranje preduzeća Knjaz Miloš, te kao CEO – najviši izvršni rukovodilac i član Upravnog odbora DFG od osnivanja, gde je bio angažovan na poslovima akvizicije prehrambenih preduzeća u jugoistočnoj Evropi: Knjaz Miloš, Imlek, Bambi, Banat, Mlekara Subotica, Novosadska Mlekara, Impaz, Banjalučka mljekara, itd.

Danas je predsednik Laderne, investicione holding kompanije, koja se bavi portfolio investiranjem i koja je uspešno sprovela akvizicije Luke Beograd (najveći građevinski razvojni projekat u Srbiji), C Marketa (najveći trgovinski lanac), Novosti (veliko novinsko-izdavačko preduzeće), Granexporta (najveći pogon za proizvodnju, pakovanje i distribuciju mlinskih proizvoda u Srbiji), Zlobodne zone Beograd (značajni skladišni kapaciteti).

Član je Saveta za razvoj ekonomskih odnosa Italije i Srbije.

Agenda