MILOŠ STAROVIĆ

MILOŠ STAROVIĆ

MANAGING DIRECTOR | BANK OF AMERICA

O govorniku


Miloš Starović rođen je u Sarajevu. Odrastao je u Beogradu, gde je završio Osnovnu školu i Gimnaziju "Sveti Sava". Nakon mature otišao je na studije međunarodne ekonomije kao stipendista Univerziteta Bokoni u Milanu, gde je završio diplomske i magistarske studije.

Doktorirao je na Univerzitetu Sen Galen u Švajcarskoj.

Od 2008. godine radi za vodeće investicione banke, na rukovodećim pozicijama u sektoru međunarodnih finansija sa ekspertizom za tržišta u razvoju.

Živeo je u Beogradu, Milanu, Moskvi i Londonu. Od Bregzita 2019. godine, živi i radi u Parizu. Govori engleski, italijanski, ruski i francuski jezik.

Tokom svoje akademske i profesionalne karijere, gostujući je predavač na nekoliko evropskih univerziteta.

 

Bank of America


Bank of America je američka multinacionalna investiciona banka i kompanija za finansijske usluge bazirana u Šarlotu, Severna Karolina, sa centralnim sedištima u Njujorku, Londonu, Hongkongu, Mineapolisu, i Torontu.

Banka Amerike je formirana tako što je NationsBank kupila BankAmerica 1998. godine. Ona je druga po veličini bankarska institucija u Sjedinjenim Državama, nakon JPMorgan Chase. Kao deo velike četvorke, pruža približno 10,73% svih američkih bankovnih depozita. Njene osnovne finansijske usluge su koncentrisane na komercijalno bankarstvo, upravljanje imovinom i investiciono bankarstvo.

Agenda