Timothy Glaz

Timothy Glaz

Head of Corporate Affairs | Werner & Mertz

Cirkularna ekonomija - Kako sa reči preći na dela?

Evropska komisija je 2017. godine objavila “Manifest za Evropu efikasnih resursa” (Manifesto for a Resource-Efficient Europe) koji jasno naglašava da “u svetu rastućeg pritiska na prirodne resurse i životnu okolinu, Evropska unija nema drugog izbora nego da krene putem tranzicije ka resursno efikasnom i u krajnjoj liniji regenerativnom modelu cirkularne ekonomije”.

Tim putem definitivno će morati da krenu i zemlje regiona. Kako sa reči preći na dela? Kako model cirkularne ekonomije izgleda u praksi? Šta se u poslovanju kompanije Werner & Mertz promenilo prelaskom sa koncepta linearne na model cirkularne ekonomije? Kako izbeći greške u koracima na tom putu, kojim će uskoro svi morati da krenu?


Timothy Glaz

Timothy Glaz je jedan od vodećih stručnjaka za cirkularnu ekonomiju. Od 2014. godine radi na poziciji šefa korporativnih poslova za kompaniju Werner & Mertz. Tokom svoje dugogodišnje profesionalne karijere radio je kao direktor odeljenja za životnu sredinu za Nemačku federalnu maloprodajnu asocijaciju, kao i Key-Account Director za Nestlé i direktor održivosti za DSD-Der Grüne Punkt.

 


Werner & Mertz

Sa brendovima od poverenja kao što su Frosch, Erdal i tana Professional, kompanija Werner & Mertz je dobro poznata kao inovativna kompanija na evropskom tržištu. Više od 150 godina proizvodi na istoj lokaciji u Majncu, privržena principima ekološki stabilnog i održivog poslovnog pristupa. Nemački kvalitet i inovativni duh čine odličnu osnovu kompanije.

 

U Halajnu blizu Salcburga, Erdal GmbH je osnovan 1953. godine kao druga fabrika. Tokom godina, austrijski ogranak kompanije Werner & Mertz porastao je na oko 160 zaposlenih i vremenom je dobijao odgovornosti u prodaji za 15 zemalja centralne jugoistočne evrope. Od 2011. godine, proizvodi kompanije Werner & Mertz za potrošače i profesionalne korisnike nisu dostupni samo u Evropi, već su dosta poboljšali svoju poziciju na tržištu Japana. Jaki brendovi, visokokvalifikovani i motivisani zaposleni i konstantna orijentacija ka održivosti cele kompanije – sve to osigurava budućnost kompanije Werner & Mertz na putu da postane lider evropskog tržišta i inovacija za posebnu negu.

Agenda