Zoran Drakulić

Zoran Drakulić

predsednik
Point Group INT, Poslovni klub "Privrednik"

Zoran Drakulić je karijeru počeo u Generaleksportu na finansijsko-komercijalnim poslovima. Sedam godina je bio finansijski direktor Geneksove kompanije Yougo-Arab, jedne od prvih ofšor kompanija koja je pokrivala poslovne aktivnosti na Bliskom i Srednjem istoku.
Od 1989. u Genex-banci je radio kao zamenik direktora, zadužen za kontakte sa velikim bankama i finansijskim organizacijama, kao i na specijalnim finansijsko-robnim transakcijama i na otkupu dugova na sekundarnom tržištu. East Point Holdings Ltd je osnovao u junu 1990. godine, sa sedištem na Kipru, a zatim otvarao zavisne firme i predstavništva u svetu (Yu Point u Beogradu, predstavništvo u Moskvi i u još 10 zemalja).
East Point Holdings Ltd je bila jedna od najvećih kompanija u regionu i lider u trgovini žitaricama. Investirala je u Srbiju i postala vlasnik ili suvlasnik više preduzeća iz oblasti mlinsko-pekarske industrije, kao i dve fabrike za preradu obojenih metala.

Point Group INT d.o.o. osniva 2011. godine u Beogradu, a glavne aktivnosti su proizvodnja pšeničnog i kukuruznog brašna, poseduje mlin i silose u Somboru i Bačkoj Palanci. U okviru kompanije je i Bioenergy Point, koji se bavi proizvodnjom obnovljivih izvora energije. Lider je na tržištu Srbije u proizvodnji drvenog peleta u svojoj fabrici u Boljevcu.

Agenda