Posetite sajt!
Lajkujte nas!
Pratite nas!

Lokacija

Sava Centar

Sava Centar je najveći kongresni, kulturni i poslovni centar u Srbiji i jedan od najvećih u jugoistočnoj Evropi. Na skoro 100.000 m2, pored bogate ponude fleksibilnog prostora, najsavremenijeg poslovnog i komercijalnog prostora, jedinstven koncept Sava Centra nudi usluge najvišeg kvaliteta neograničene mogućnosti za sve vrste događaja.

Bilo da se radi o kongresu, konferenciji, gala večeri, korporativnom događaju ili poslovnom sastanku manjeg obima, prezentaciji ili seminaru, ili vam je možda potreban izložbeni prostor, sadržaji novog Sava Centra će daleko nadmašiti vaša očekivanja. Nakon investicije od preko 111 miliona eur, objekat u kome su je održano preko 15.000 događaja, posetiocima će ponudi mnogo više: 45 sala za sastanke različitih kapaciteta, Veliku dvoranu sa 4.000 sedećih mesta, preko 8.000 izložbenog prostora, ali i jednu od najvećih Immersive sala na svetu. Svojom spektakularnom arhitekturom kompleks Sava Centra je vešto povezan sa hotelom Crowne Plaza.

Prilikom rekonstrukcije primenjen je niz rešenja koja će značajno unaprediti energetsku efikasnost objekta i pozicionirati Sava Centar veoma visoko na lestvici društveno odgovornih evropskih kongresnih centara. Prepoznatljivi stakleni omotač činiće troslojno staklo sa izuzetnim solarnim faktorom, dok će na krovu zgrade biti implementirani solarni paneli, što će uz LED osvetljenje dovesti do značajnih ušteda električne energije. Ovako koncipiran objekat obećava najvišu ocenu održivosti i energetske efikasnosti, a kao potvrdu imaće BREEAM sertifikat.

Sava Centar je oduvek bio mesto okupljanja ljudi iz svih krajeva sveta, predstavlja jedan od simbola Beograda i kao takav uvažava status spomenika kulture od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture.